miercuri, 4 august 2010

Hop cu-n scop, by Andrei BOB :)

• Vărsător: Nu mai număra sticlele de lapte din frigider pe care le verşi noaptea când vii de la ziua de naştere a vecinului de la patru. Oricum şefii o să-şi dea seama că la petrecere ai încurcat paharele cu sucul de morcovi pe care trebuia să îl bei seara pentru revigorare, cu paharele de Jack. Nu lua decizii pripite şi fi sigur ca vara aceasta ploioasă îţi aduce numai bucurii neaşteptate şi pe care nu le observi fără ochelarii drăguţi ai bunicii.

• Peşti: Ştiu că îţi e dor de un duş rece care să te calmeze şi să-ţi alunge grijile, dar ia-l de unde nu-i. În zilele astea, în care duci lipsă de apă enorm de mult, nu te mai poţi concentra la chestiile importante pe care le-ai amintit fiecare secundă, animăluţului tău de casă. Eu spun să te mai rogi un pic să mai vină ploile, seara târziu, pentru că ştii tu, vocea măgarului nu se aude în cer, dar a peştelui, da.

• Berbec: S-ar putea să suferi pierderi financiare ca urmare a eşecului unei afaceri, in care ţi-ai pus mari speranţe, dar pe care nu ai putut-o lega de piciorul tău stâng, din cauza serilor pierdute uitându-te la comedii cu mătuşa cu părul roşcat, pe canapeaua din bucătărie, punându-ţi din 3 minute jumătate în 5 minute, perna pe ochi. Te sfătuiesc să nu mai ieşi din camera ta o vreme, altfel, rişti să fii asaltat de cele 47 de rude ale tatălui, care te mai strâng incă de obrăjori, lăsându-te ca o roşie verde...ăă, pardon, roşie.

• Taur: Nu este o lună bună pentru a susţine cea mai mini-excursie în grădină cu nepoţii, pentru că ştii, după cum eşti una cu răbdarea, că în cel mult o jumătate de oră, rămâi singur printre straturile unde te-ai gândit ca anul viitor să pui o plantă exotică, pentru umbră. Menţine-te in casă, pe poziţii, de preferinţă în bucătărie, pentru că tăbărăşte valiza cu prieteni din toate colţurile ţării (s-au înţeles să vină la tine doar pentru a-ţi întoarce casa cu susul in jos, şi pentru a-ţi goli domnişorul frigider). Fără calm şi răbdare ajungi iar in grădină, deci apasă butonul antistres.

• Gemeni: Am înţeles că e vară şi eşti liber să mergi cum, cu cine şi când vrei, oriunde, dar puţină atenţie la nopţile în care faceţi mici, sau MAARI escapade pe geam. Dacă nu urlă ai tăi, urlu eu: Te rog frumos să nu mai laşi geamul deschis să se facă o tornadă, şi să ajungă şi la mine, sus, pe bloc!!! Mulţumesc. Munca îţi prieşte de minune, reuşind chiar să scapi de ceva kilograme în plus şi acum aproape pluteşti. Ia o ancoră, nimeni nu vrea să te gasească pe Pluto. Ar fi o pierdere prea mare pentru umanitate.

• Rac: Luna aceasta o ţi din petreceri, în petreceri. Te mişti excelent, nu ţi-ar prinde rău câteva ore de balet la cât de talentat eşti. Ai puţină grijă, (sau mai multă) la petrecerile de pe terasele cu piscină. Nu lăsa lumea să vadă că tu nu ai apă caldă, şi că de fapt petrecerile astea pe tine te plictisesc, şi mergi la ele doar pentru a face o baie şi pentru a-ţi spăla hainele. La cât de bine arăţi după ce ieşi "de la duş", se retrage de lângă tine şi cel mai bun prieten pe care îl aşteptai după şcoală, să împărţiţi pacheţelul învelit în şerveţelul roşu cu buline verzi.

• Leu: Calităţile tale muzicale sunt din ce în ce mai apreciate. Perseverezi foarte mult luna aceasta şi îţi programezi chiar concerte în aer liber. Faptul că progresezi (într-o mare de biţi) se observă tot mai tare, datorită vecinilor tăi, care îşi schimbă termopanele din săptămână în săptămână. Nu îndrăzneşte să-ţi spună nimeni: "opreşte-te!", pentru că te numeşti pericol pronunţat când ai microfonul în mână. Toată lumea ştie că eşti vedetă, deci nu-i cazul să te faci omletă în fiecare zi şi păstrează ouăle pentru vecina de la 3, aşa mănânci mai mult de jumătate din chec!

• Fecioară: Înţeleg eu că îţi plac foarte mult telenovelele, dar în orice caz, nu te sfătuiesc să pui în aplicare scene din ele. Ai face bine să îţi dai seama că în lumea reală cea mai bună metodă de a obţine ce îţi doreşti este să dai şpagă. Ai putea să încerci, doar că ai grijă ce persoană mituieşti (s-ar putea să nu funcţioneze)! Nu uita să-ţi mai laşi ceva bănuţi la ciorap că s-au scumpit toate! Nu vreau să ajungi la sapă (de lemn)!

• Balanţă: Sezonul acesta te face prea sentimental. Simţi nevoia de a sta tot timpul lângă nucul tău preferat, sub care te-ai sărutat pentru prima dată. Eşti atât de ataşat de el, încât uiţi să mai dai pe la instalator să îl anunţi de mica ta problemă. Vrei să fii un om normal şi să ai apă caldă. Oricum, dacă tot vrei un duş cât de cât normal, pune-ţi apă în butoi la soare şi apoi sari în el, de la etajul patru. Aşa nu o să faci baie doar tu, ci tot parterul blocului. O să-ţi mulţumească vecinii, crede-mă, nici ei n-au apă caldă.

• Scorpion: Nici nu ai venit bine acasă, şi vrei să mergi iar in lumea largă. Bagajul din cameră încă nu e desfăcut, şi parcă îţi pare rău să împarţi toate cadourile luate când erai în stare de ebrietate. Ştiu că acum îţi vine să urlii ştiind că ai cheltuit banii pe nimicuri care nici măcar nu sunt ale tale, pentru că ţie nu ţi-ai cumpărat nimic din cauza puţinului spaţiu rămas in valiză, umplut de cutiile de calciu, luate de la fiecare colţ. Nu-i de mirare că auzi toată luna: "ai grijă să nu te împrăştii!"

• Săgetător: În ultima perioadă ai avut un noroc puţin cam chior. Mereu reuşeşti să iei toate gropile şi te stropeşti cam rău. Bine că se găseşte mereu cineva care să te ridice şi să-ţi şteargă trupul de păcate. Eu cred că ai cam uitat cum e să stai nopţile pe balcon, să priveşti acelaşi tren vopsit cu vopsea pe care tu tot timpul ai crezut-o verde, dar care e defapt albastră (normal, dacă lupa ta, cea care data trecută a dat foc la bucătărie de s-a alarmat şi unchiul de la Timişoara, stă neatinsă pe birou).Te rog ai grijă când faci focul! Ar fi cazul să nu îţi mai facă nimeni reclamaţii că îi afumi.

• Capricorn: Nu te saturi nici luna asta de stat pe spate sub cireşul care odată era "căsuţa ta" şi să te uiţi aiurea după idei care nu-s. Eh, odată cu temperatura asta de 46 de grade la umbră, îţi vine şi tie o idee, atât de mare încât, dacă ar cădea cu o viteză de 1,46 kilometri pe oră, ai rămâne fară nas! Nu face ca data trecută când, după ce te-ai ridicat de sub cireş, ai dat fuga să spargi uşa podului, pentru că nu mai ai nevoie de două luni fară televizor, fără desert la masă şi să intri în casă la ora opt p.m., când incepe viaţa!

0 comentarii:

 
toate drepturile asupra textelor sunt rezervate exclusiv autorilor acestora