Dacă tot ne aflăm în luna decembrie și articolul acesta se referă la destinații de vacanță, cea mai potrivită locație ar fi Târgul de Crăciun de la Viena. Este bine de știut că acest târg cuprinde 9 piețe de Crăciun, cea mai cunoscută fiind piața aflată în fața primăriei orașului, Rathausplatz. Tradiția Târgurilor de Craciun a început de secole, la început fiind numite ‘‘Piețe de decembrie”, apoi ‘‘Târgurile lui Thomas”, iar din secolul al XVIII-lea au primit denumirea de ‘‘Piețe de Crăciun”. Așa cum se știe deja tradițiile sunt și nu păstrate, rămânând doar unele elemente care îți amintesc cu adevărat de tradiția instraurată în urmă cu sute de ani. Printre acelea se numără vinul fiert, desi tot auzim ‘‘consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății tale”, nu îi putem critica pe oameni, de vină fiind temperaturile scăzute. Lăsând vinul la o parte continuăm cu elementele păstrate de-a lungul timpului și ajungem la cei mici și la un cuvânt drag mie - BOMBOANE și bineînțeles renumitele castane prăjite. Cele 9 piețe care formează târgul se scaldă într-o diversitate de activități, cei care iubesc arta fiind îndrumați spre piața Am Hof, cea de la palatal Belvedere sau de la Maria Theresien Platz.
Puteți participa și la unul din atelierele speciale pentru confecționare de cadouri sau pentru pregătirea prăjiturilor, activități ce au loc în Volkshalle din cadrul Primăriei. Acestea îi vor încânta cu siguranță nu numai pe copii. Nu ratați nici celebrele concerte de colinde, ce au loc în Sala de Festivități a primăriei vieneze și la care iau parte coruri din întreaga lume.
Se pare că ‘‘Târgul de Crăciun de la Viena” este cel mai vechi din Europa, clasându-se de asemenea pe primul loc în ceea ce privește numărul de vizitatori care crește de la an la an. Printre aceștia se numără și persoane cunoscute nouă precum doamna profesoară Balaș Mariana, profesoară de fizică la Grupul Școlar indrustial Ludus (asta pentru cei care uită că și liceul nostru are un nume), domnisoarele profesoare Oprea Mihaela si Botezan Claudia și soții Homănă, ambii profesori de chimie în cadrul aceluiași liceu, care susțin că toate afirmațiile la superlativ legate de acestă locație își au într-adevăr rostul.
Cam atât pentru luna decembrie. Mai aveți încă timp să dați o fugă până în Viena, asta dacă vă permite bugetul, ținând cont că se apropie sărbătorile și implicit apar cheltuieli, că doar fiecare vrea să își vadă apropiații fericiți (știți prea bine că mă refeream la CADOOOURI). Până la numărul viitor voi căuta o nouă locație de vacanță care să își merite pe deplin locul la această rubrică. Sărbători fericite și un An nou mai bun!
Maria Giurgea
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu