luni, 8 martie 2010

Recomandarea lunii

Raymond v. Raymond - Usher
Pe data de 30 martie, Usher, câştigătorul a cinci Premii Grammy, îşi va lansa cel de-al şaselea album al carierei - Raymond v. Raymond, noul disc fiind considerat de artist drept o continuare a mult apreciatului Confessions (2004). Primul single al albumului este Hey Daddy, al cărui videoclip oficial a fost transmis în exclusivitate de MTV US pe 28 ianuarie. Se aşteaptă ca numeroasele colaborări cu Ludacris, Will.I.Am sau Bun B. să relanseze cariera lui Usher, aducându-i cât mai multe premii. O altă melodie care deja face furori în rândul fanilor e Papers, care invocă influenţa pe care o poate avea iubirea asupra vieţii de zi cu zi, descriind o relaţie imperfectă, dar profundă.
Alte melodii de pe albumul Raymond v. Raymond: There goes my baby, Mars vs. Venus, Lay You Down, So Many Girls

It’s Complicated
Lansat în România pe 5 februarie 2010, It’s Complicated este o comedie romantică de calitate, care iese din tiparul filmelor cu adolescenţi prostuţi şi îndrăgostiţi. Ba mai mult, pelicula pune în valoare un triunghi amoros constituit din personaje trecute de prima vârstă. Jane şi Jake sunt divorţaţi de 10 ani, dar rămân în relaţii amicale, în ciuda faptului că el e căsătorit cu mult mai tânăra Agness. Foştii soţi participă la o cină inocentă în cinstea absolvirii colegiului de către fiul lor, iar în timpul petrecut împreună, rememorează momentele fericite ale mariajului lor şi se redescoperă, ajungând, în cele din urmă, la o aventură pasionantă. Ironia sorţii face ca Jane să fie acum amanta, luându-i locul lui Agness, cea care i-a distrus căsnicia. Povestea se complică odată cu apariţia în scenă a lui Adam, un arhitect divorţat, care e angajat de Jane să îi redecoreze bucătăria. Prinsă la mijloc, Jane nu ştie ce să aleagă: să îşi refacă mariajul sau să înceapă o viaţă complet nouă.


Invitaţie la vals - Mihail Drumeş
“Totul s-a sfîrşit: nu-mi rămîne decît să mă sinucid.” Astfel începe romanul publicat în anul 1936 care l-a ajutat pe Mihail Drumeş să devină unul dintre cei mai citiţi scriitori ai perioadei interbelice. Invitaţie la vals îl aduce în prim-plan pe Tudor Petrican, un student la Drept, căruia îi plăceau foarte mult fetele, evitând să investească sentimente profunde. Chiar era încântat să le folosească şi apoi să le umilească, părăsindu-le şi lăsându-le în suferinţă. Apoi o întâlneşte pe Mihaela Deleanu, care e foarte diferită faţă de toate celelalte. Îl respinge de nenumărate ori, îl ignoră şi se arată total dezinteresată, însă, în cele din urmă, nu mai poate să îşi ascundă sentimentele şi îi cade în braţe. După o despărţire dureroasă, o căsătorie forţată şi nefericită şi un divorţ neaşteptat, cei doi ajung în braţele altora, dar suspină unul după celălalt, gândindu-se chiar la sinucidere. Titlul face referire la piesa lui Weber, L'invitation à la valse, pe care cei doi au dansat în ziua când s-au cunoscut.

Teo Bologa

0 comentarii:

 
toate drepturile asupra textelor sunt rezervate exclusiv autorilor acestora