luni, 17 mai 2010

Recomandarea lunii

"NUNTĂ ÎN CER" - Mircea Eliade
Fiind un roman fantastic, “Nuntă în cer” se axează pe misterul unei iubiri sau, mai bine zis, pe misterul din jurul singurei prezenţe feminine importante, Ileana, prezentată în cadrul a două confesiuni erotice, provenite de la Mavrodin şi Hasnaş. Cel dintâi este un scriitor cunoscut în cadrul unui Bucureşti modern, acesta pierzându-şi inspiraţia de a scrie la scurt timp după începerea relaţiei cu Ileana. El considera că “dragostea e raiul” lor, motiv pentru care refuză conceperea unui copil. În consecinţă, Ileana dispare fără urmă, iar Mavrodin începe un roman, numit “Nuntă în cer”, dedicat ei. Pe de altă parte, Hasnaş, relatează iubirea sa cu Lena, o fată de cincisprezece ani pe care o cunoaşte în cadrul unei călătorii cu trenul. Sentimentul nu e pe deplin împlinit din cauza neconcordanţei între dorinţele celor doi tineri, ajungându-se, în cele din urmă, la divorţ.
“Nuntă în cer” ne prezintă transfigurarea personajelor prin iubire şi prin suferinţa despărţirii, modelând caractere şi descriind detalii care ne expun în mod evident profunzimea sentimentelor şi influenţa lor asupra sufletului uman.



JURNALELE VAMPIRILOR
Serialul “The Vampire Diaries” reprezintă ecranizarea unei serii de cărţi publicate în 1991. Povestea se bazează pe viaţa Elenei, o tânără ai cărei părinţi au murit de curând într-un accident, ea şi fratele său de 15 ani fiind nevoiţi să facă faţă acestei tragedii şi sperând că, odată cu începerea noului an şcolar, vor trece mai uşor peste suferinţă. Însă viaţa lor se complică şi mai mult: la liceu apare un tânăr misterios şi fermecător, pe nume Stefan, de care Elena se simte imediat atrasă, neştiind însă că acesta era un vampir cu vârsta de 200 de ani. În ciuda faptului că Stefan reuşea să îşi stăpânească instinctele, fratele său, Damon, apare pentru a face rău oamenilor. Rivalitatea dintre cei doi vampiri se naşte în urma faptului că cel din urmă doreşte să o ucidă pe Elena.
Nina Dobrev (Elena), Paul Wesley (Stefan) şi Ian Somerhalder (Damon) ne încântă cu minunata poveste de dragoste, dar şi de viaţă, făcându-ne să stăm cu sufletul la gură la fiecare episod.


DADDY YANKEE - MUNDIAL
Al nouălea album al cântăreţului din Puerto Rico, Mundial, a fost lansat în data de 27 aprilie 2010, deşi, iniţial, data lansării trebuia să fie în luna iunie a anului trecut. Această producţie combină elemente de Reggaeton, merengue, perico ripiao, bachata, soca şi dance hall, iar unele piese au fost înregistrate cu alte nume mari ale muzicii latino, cum ar fi Luis Fonsi sau Don Omar. Mundial a fost lansat sub numele companiei Sony Music şi nu Universal Music Group, aşa cum se aştepta.
Albumul include 13 melodii, dintre care 2 au fost deja promovate ca single-uri: Grito Mundial şi Descontrol. Cel dintâi trebuia să fie imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, însă în locul lui a fost ales, în cele din urmă Wavin’ Flag a lui K’naan.

Teo Bologa

0 comentarii:

 
toate drepturile asupra textelor sunt rezervate exclusiv autorilor acestora