luni, 8 februarie 2010

Recomandarea lunii

FLASH FORWARD - Amintiri din viitor
Inspirat din romanul cu acelaşi nume al scriitorului canadian Robert J. Sawyer, serialul Flash Forward dezvăluie o lume cuprinsă de teamă şi dezamăgire pe de o parte, de speranţă şi entuziasm, pe de altă parte. Pe data de 6 octombrie 2009, are loc o “stingere”, în care toată umanitatea îşi pierde cunoştinţa pentru 2 minute şi 17 secunde, acest fenomen cauzând o adevărată dramă: în timpul celor 317 de secunde în care lumea este inconştientă, fiecare are câte o viziune legată de ce se va întâmpla pe 29 aprilie 2010, adică peste 6 luni. Cei nemulţumiţi de ceea ce au văzut luptă pentru schimbarea destinului şi modelarea acestuia în funcţie de propriile lor acţiuni, iar ceilalţi luptă pentru împlinirea viziunii. În prim-planul povestirii se află Mark Benford, agent FBI (Joseph Fiennes), care încearcă să afle cauza stingerii şi în acelaşi timp să îşi salveze căsnicia cu Olivia (Sonya Walger).

ZEGE NEGRI MITITEI - Agatha Christie
Cei care iubesc misterul şi anchetele poliţiste vor îndrăgi cu siguranţă romanul Zece negri mititei, care începe cu descrierea a 10 oameni ce se îndreaptă spre aceeaşi locaţie: Insula Negrilor, unde au fost invitaţi de un anume domn Owen. Ajunşi acolo, îşi încep propria aventură fără ca ei să îşi dea seama. Iniţial, se aude o voce care îi acuză pe fiecare în parte de o crimă la care nu au participat direct, dar pe care au influenţat-o. Ca pedeapsă, ei sunt ucişi unul câte unul. La final, Sir Legge şi Inspectorul Maine investighează o insulă cu 10 cadavre, dar niciun criminal. Romanul Agathei Christie e plin de suspiciuni, îndoieli şi ezitări, căci nimeni nu ştie când îi va veni rândul şi nici cine e criminalul. Tot ce ştiu e modul în care următoarea victima va muri datorită cântecelului învăţat la grădiniţă, numit, bineînţeles, Zece negri mititei.

ANIMAL – Kesha
Animal e albumul de debut al cântăreţei americane de 23 de ani, Kesha (numele complet: Kesha Rose Sebert), lansat pe data de 5 ianuarie 2010. Din punct de vedere muzical, albumul face parte din genul dance-pop, cu elemente electro şi electropop. Tinerei i-au trebuit 7 ani să termine proiectul, timp în care Kesha a compus peste 200 de melodii prin care sfătuieşte omenirea să nu ia în serios problemele minore ale vieţii. Până acum, un singur single are mare succes, şi anume Tik Tok , aflat deja în topuri la posturile de radio şi televiziune din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Norvegia şi Statele Unite al Americii. Totuşi, “Your Love Is My Drug” şi “Blah Blah Blah” par a avea imense şanse de trecere la public, dovadă fiind numărul vizitatorilor de pe Youtube care ascultă melodiile noului star.

Teo Bologa

0 comentarii:

 
toate drepturile asupra textelor sunt rezervate exclusiv autorilor acestora